Arbeidsark for: Påskelunsj

Prosjektspørsmål:

 

Forberedelse

Dag: Siste torsdag før påske Tid:kl 11.00 Ansvarlig: Hele personalet
 1. Hvem deltar:

  Alle barna og hele personalet

 2. Faglig mål (ihht Rammeplanen) for aktiviteten:

  *Barnehagen skal formidle verdier og kultur, gi rom for barns egen kulturskaping og bidra til at alle barn får oppleve glede og mestring i et sosialt fellesskap.

  Barnehagens mål:
  *Påskelunsj er en tradisjon i vår barnehage, her er det fokus på farger, sanger og mat som har tilknytning til årstiden påsken hører hjemme i.
  *Denne dagen gjennomfører vi sammen som barnehage, ikke avdelingsvis. Vi inviterer også foreldre og besteforeldre til å utfylle det sosiale fellesskapet.

 3. Hva skal skje – gjøres:

  Lager en trivelig påskelunsj til kl. 11, med ferske rundstykker, gult og oransje pålegg. Foreldre som kommer, blir med sine barn ned. Samlingsstund i hagestuen.
  Påskeharen kommer hoppende i hagen, 2. åringene står i 1.etg. og ser på, 1-åringene  står på kvisten og ser på. påskeharen har vært på kvisten og lagt igjen posene før vi ser han ute. Vi dekker bordene med påskens farger

 4. Viktig å huske – forberede - klargjøre:

  *Skattekart, pakking av påskeegg, avtale med påskeharen.
  *Innkjøp av matvarer, egg, juice, marmelade, prim, kaviar, gulost, gul og orange paprika, purre, guleservietter, gule stearinlys, staker, påskeegg.
  *2 porsjoner bolledeig nede og 1 porsjon bolledeig kvisten

 5. Arbeid etter aktiviteten

 6. Viktige erfaringer til arbeidet videre:

  Positivt at det var en fast person nede å hjelpe til både før og etter måltidet. Begge avd. må se til at en person velges ut. Papir poser med  hvert sitt navn samles i et stort egg. dette deles ut inne på kvisten. Gåter leder til posene? Alle får se påskeharen fra vinduet, før posene deles ut. De som fikk besøk spiste nede. Sikre oss at alle er på plass til påskeharen kommer. Vi venter med skiftinga til påskeharen har dratt igjen og barna har spist påskeeggene sine. Vi forventer at 1.etg gir beskjed om de trenger hjelp til opprydding etterpå. Bra organisering at en person har ansvar for kjøkkenet og servering av kaffe. Bra at det var siste dag før påske, ga god påskestemmning.