Arbeidsark for: Karneval

Prosjektspørsmål:

 

Februar er karnevalstid i Norge, og dermed tiden for den mest fargerike og morsomste festen i barnehagen. Vi lager rytme-instrumenter, går karnevals parade , og synger Maritvold samba-sang. Vi henger opp “katta i sekken ” og synger verset vårt og slår på “katta i sekken”  Avsluttes med at barna kommer fram og viser seg.

2015 tema 80 talls uke med Norsk rock og pop.

Forberedelse

Dag: Tors.i februar Tid:Hele dagen Ansvarlig: Personalet
 1. Hvem deltar:

  Alle barna og personalet i barnehagen.

 2. Faglig mål (ihht Rammeplanen) for aktiviteten:

  Tradisjon og kreativitet, rollespill og eksponering.

 3. Hva skal skje – gjøres:

  Barna og personalet kler seg ut i kreative kostymer. Årets tema er : Norsk pop og rock historie.
  Vi feiret dagen med selvlaget instrumenter kazoo og maracas, sambamusikk, rytmer, dans, karnevals tog, tradisjonsmat fra 80 tallet. i år spiste vi karbonade smørbrød, aspik, fiskepinner med potetmos og råkostsalat, fredag avsluttet vi meksikanskgryterett.
  Alle samles inne i “Hagestuen” der vi synger, danser, spiller rytme instrumenter. Barna leker i forskjellige “Roller” og eksponerer seg.
  Etter opptoget viser barna seg fram på scenen og blir presentert. Etter mat slår vi “katta ut av sekken” og det blir vist videosnutter fra 80 tallet.

 4. Viktig å huske – forberede - klargjøre:

  Informasjon til foreldre, program, film, ansvarsfordeling, innkjøp av mat, lage rytmeinstrumenter og pynter avdelingen. Viktig at vi øver på “Maritvold samba sangen”,” Masken på skynd deg nå karneval..” og verset “Katta ut av sekken nå..” til karnevalsfesten.

 5. Arbeid etter aktiviteten

 6. Hva lærte personalet:

  For at dagen skal være meningsfult og spennende så må de voksne være aktiv og tilrettelegge dagen for barna. Det er en lang “inne” dag denne dagen.  Vel organisert karnevalsdag. Positiv tilbakemeldinger fra personalet og foreldre.

 7. Viktige erfaringer til arbeidet videre:

  Viktig å planlegger antall “voksne” ved avdelingsmøter før karnevalet.