2021 Kvisten uke 7

Info:

UKE 7:

Barnas opplevelse av skiuka til nå: Vi har vært inne i noen kalde dager, men har vært med smågrupper på skiturer, mens noen har fått prøvd å gå litt rundt med ski på beina i barnehagen. Vi ser godt at det smitter når noen vil ut på ski og smilet og gleden er der. Noen dager er de ivrig mens andre vil de ikke. Det blir spennende nå når temperaturen blir litt mer passe og vi kan få prøvd oss litt mer over flere dager.

Det har vært dager med mange minusgrader og vi vurderer etter vær, temperatur og vind hvilke aktiviteter som prioriteres. Samtidig som vi hele tiden må se an barnas dagsform. 1 – årsgruppa har fått prøvd seg litt ute for å gjøre seg erfaringer med å ta seg frem i snøen og fått prøvd seg litt med tanke på kulde, de har også fått kjenne og smake på snøen. Vi har smeltet is/snø til vann med å ta det med oss inn. Aketurer i mekken er veldig populært. Her får de prøve seg med å gå opp bakken selv før turen går ned igjen på akebrett sammen med en voksen. De utfordrer seg selv og det er gøy å se ansiktsuttrykk når turen går i full fart ned. Snø i ansiktet er noe ubehagelig, men det er en erfaring det også. Vi har hatt mange fine stunder med formingsaktiviteter og lek inne på avdelingen. I uke 6 har de kosa seg veldig med å lage iskunst, hvor vi har hatt fokus på fargene i det samiske flagget som vi har med oss fra uka før. De har også fått finmotorisk trening med å legge småtterier oppi sin egen iskunst, det er spennende å se glitrende ting som flyter oppå vannet. Vi har nå fått sett prosessen med å både smelte is/snø og motsatt ved å fryse vann. Neste aktivitet vi nå skal ha er å lage fuglemat, og vi skal fortsette med flere turer til mekken som er et veldig fint tilpasset turmål også for de minste. Barna er veldig glad i samlingsstund, og vi har nå tatt med oss eventyret om skinnvotten inn i samlingsstund med en liten vri fra den samiske uka. Her er det en same som er ute på tur med sine reinsdyr og mister votten sin. Samen Ailo blir veldig overrasket når han finner votten igjen og den fortsatt er varm. I mellomtiden er det en mus, en rev, en bjørn og en hund som har brukt den som et lite krypinn. Samen fryser også på fingrene likt som oss når han ikke har på votten sin når det er kaldt ute.

UKE 8 er skolens vinterferieuke. Vi ønsker beskjed hvis noen vet at de skal ta fri barna enkeltdager eller hele uka. Registrer fravær på vigilo eller si det til oss så skal vi ordne det. Dette gjøre det enklere for oss med tanke på planlegging av denne uka. 

Mandag

 

PLANLEGGINGSDAG – BARNEHAGEN ER DA STENGT

 

 

 

Tirsdag

Skiuka for 2 – årsgruppa fortsetter.

Silje og Kristin tar med seg Magnus, Aslak, Tiril, Arianna og Rakel til Vinne Skistadion.

1 – årsgruppa og resten av 2 – årsgruppa har vinteraktivitet i barnehagen.

Ellen avtale på Levanger 9 – 10

 

Onsdag

Gruppedeling på tvers av gruppene, noen skal lage fuglemat.

Uteaktivitet og lunsj på bålpanna.

 

Ellen kontor.

Torsdag

Avslutning på skiuka med premieutdeling.

1 – årsgruppa aketur i mekken, pølser til lunsj.

Fredag

Ski-bankett på barnehagen og pizzalunsj.

Ellen møte 8.30 – 9.30

Navn

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

NavnEllen Otilie Løken
mandag
tirsdag
onsdag
torsdag
fredag
NavnCamilla Mollan
mandag
tirsdag
onsdag
torsdag
fredag
NavnSilje Skrove
mandag
tirsdag
onsdag
torsdag
fredag
Navn
mandag
tirsdag
onsdag
torsdag
fredag
NavnNina Overrein Sellæg
mandag
tirsdag
onsdag
torsdag
fredag